Skip to:
Content

bbPress.org

Opened 8 months ago

Last modified 5 weeks ago

#3422 assigned defect

BBPress Topic Replies send blank Notifications to BuddyPress

Reported by: scabbrox Owned by: johnjamesjacoby
Milestone: 2.6.7 Priority: normal
Severity: major Version: 2.6.6
Component: Extend - BuddyPress Keywords: has-screenshots needs-patch needs-testing
Cc:

Description

In the last few weeks something has changed in the behaviour of BBPress and BuddyPress interaction with the notification feature.

This effects both the admin bar notification menu and the BuddyPress Notification area on your profile.

What used to happed was a reply to a topic you started or are engaged in would send a notification to buddy press so when you next checked the site you'd see a blue circle with a number in it in your admin bar or under your profile menu.

With the admin bar if you mouse over the blue number you then get a box with the name of the topic the reply was made in and clicking this allowed you to go to this and then successive presses allowed you to cycle through each reply if they were in multiple threads.

On the BuddyPress profile side you get a list where you can again see the name of the thread, click on link or mark read/delete.

Since the issue presented itself recently with some recent updates what now happens is whilst you get the numbered blue dot both admin bar mouseover and the BuddyPress listing show blank entries for each notification. There is no text there and no link.

This issue only effect activity in BBPress, all BuddyPress notifications (friends requests, messages) work as before.

I waited a while to see if this was noticed and fixed or if another plugin update would fix it but it's still broken so as a different issue with the BBPress to BuddyPress notification system took a long time to get sorted last year I'm bring it to you attention now.

Here as some images showing the issue.

Attachments (2)

Screenshot 2021-02-22 at 11.35.33.png (855.7 KB) - added by scabbrox 8 months ago.
Screenshot 2021-02-22 at 11.35.21.png (162.9 KB) - added by scabbrox 8 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (8)

#1 @scabbrox
8 months ago

Here is a brief YT video showing the issue in action:

https://youtu.be/_p7HqaRbsOA

#2 @johnjamesjacoby
8 months ago

  • Keywords needs-testing has-screenshots added
  • Milestone changed from Awaiting Review to 2.6.7
  • Owner set to johnjamesjacoby
  • Status changed from new to assigned
  • Version set to 2.6.6

Hey @scabbrox, thanks for the report. Sorry for the problem.

Likely related to #3213. If so, this maybe a regression, but an intentional one at the time with negative consequences in this specific way. Hmmm.

Needs some testing, so adding the keyword.

#3 @scabbrox
8 months ago

Thanks for the update, will check back when you have news of an update.

Last edited 8 months ago by scabbrox (previous) (diff)

#4 @scabbrox
7 months ago

Just checking if there is any update here as the problem persists. Thanks.

#5 @scabbrox
3 months ago

Just checking back here. This issues is still not resolved with the latest update of BuddyPress. Any update on when we can expect not to receive blank notifications again?

#6 @johnjamesjacoby
5 weeks ago

  • Keywords needs-patch added

Hey @scabbrox, going to work on this again shortly. 🙏

Note: See TracTickets for help on using tickets.